Hvad er en superfrugt?

acai bær Er du en af dem, som kender ordet superfrugter, men ikke lige helt ved, hvad det egentlig dækker over? Så læs med og bliv klogere.

Her hos Organique har vi undersøgt ordet superfrugter, og det er et ord, som dækker over mange forskellige frugter, bær, urter osv. Der findes forskellige slags superfrugter i alle lande. I Danmark kaldes solbærret f.eks. for en superfrugt – nogle kalder endda solbærret for en nordisk superfrugt, og i Spanien vil du finde granatæblet på listen over spanske superfrugter. Superfrugter udsprang af ordet superfood. Det er ikke videnskabelige begreber, men frugter, bær og urter bliver kaldt superfrugter, hvis de har et usædvanligt højt indhold af antioxidanter.

Når vi her hos Organique siger superfrugter, så taler vi om de Brasilianske superfrugter fra Amazonas. Amazonas er nemlig fyldt med ”naturligt guld”. I flere tusinde år har indianerne brugt både frugter, bær og urter (superfrugter) fra regnskoven som medicin. De forskellige superfrugter har forskellige egenskaber, de har dog en ting til fælles – de menes at hjælpe på den fysiske eller mentale sundhed.

Kendskabet til brasilianske superfrugter er vokset, og de brasilianske superfrugter, som vi bruger i vores produkter er acaí, guarana og yerba mateurten.

Acaí er kendt for sit sunde næringsindhold som bl.a. består af mineraler og vitaminer. Guarana er fyldt med naturlig energi, som kvikker dig op på en sund og længerevarende måde. Det siges, at Yerba Mate er en helbredende urt, som styrker kroppens helbred, da den er fyldt med både vitaminer, mineraler og antioxidanter. Yerba Mate er efterhånden velkendt over hele kloden.

Vi fandt ud af, at vi kunne støtte regnskoven i Amazonas ved at købe superfrugterne fra bæredygtige landmænd. Så nu kan du også finde brasiliansk naturligt guld i Danmark – og så støtter vi samtidig Amazonas udvikling, og vi fælder ingen træer i regnskoven.

Vil du vide mere om superfrugterne, så følg med her – vi graver dybere på sigt.